onsdag 3 mars 2010

Människors lyxprodukter leder till lidande för djuren...

När den här blir stor kan den komma att få utstå ett fruktansvärt öde...


Har du hört talas om foie gras någon gång? Vet du vad det är?
Om inte, här kommer information:

Foie gras betyder "fet lever" direktöversatt från franska.
Det görs av ank- och gåslever och du kommer bli mörkrädd när du får veta hur den görs.

För det första lever fåglarna på helt onaturliga uppfödningar där de inte har tillgång till att simma eller något annat som en vattenfågel helst vill göra. De har precis lika dålig standard som HÖNSEN har.

För att få fram den här "feta levern" så tvångsmatas fåglarna med så stora mängder mat att deras lever sväller upp till 10 gånger den normala storleken.
För att ge ett bättre perspektiv på hur mycket mat de tvingas äta kan man jämföra med att man skulle tvinga DIG att äta 13.5 kilo spagetti varje dag.
Självklart äter de inte självmant, därför pressas maten ner med en pump eller en stav. Dödlighet är vanligt på grund av att maten antingen hamnar i luftstrupen vilket leder till att fågels kvävs, eller så spricker de inre organen på grund av överbelastning.






Produktionen av foie gras är förbjudet i Sverige, DOCK så finns det inget förbud mot att importera det, så man kan hitta det på lyxrestauranger och delikatessbutiker.

MÄNNISKA: TA DITT FÖRBANNADE ANSVAR!
Köp ALDRIG ank- eller gåslever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar